I en tid av filterbubblor och motstridiga omvärldstrender, där politiska, kulturella, religiösa och ekonomiska faktorer både motverkar och främjar hållbar utveckling och respekt för mänskliga rättigheter. Hur gör man en rättvis(ande) analys av läget? Hur kan man förstå alla dimensioner som påverkar människors möjlighet att lyfta sig ur fattigdom och utsatthet? Det gäller inte minst behovet av att göra bra religionsanalyser, eftersom de flesta länder där svenskt bistånd finns sker i länder där religion och religiösa aktörer har en stark ställning. Hur kan då Sverige, som kanske är världens mest sekulariserade land, främja mänskliga rättigheter och hållbar utveckling på bästa sätt? Och hur väljer man rätt strategi som utvecklingsaktör?

I detta seminarium blir det möjlighet till samtal om fattigdom, mänskliga rättigheter och krympande demokratiskt utrymme mellan Sida, UD och Svenska missionsrådet. Sida kommer att dela med sig av sitt arbete med multidimensionell fattigdomsanalys, UD om sitt arbete med MR-analyser och Svenska missionsrådet kommer att dela med sig av konkreta verktyg för att arbeta med religionsanalys som en del av ett rättighetsbaserat utvecklingssamarbete.

Medverkande: Anders Malmstigen, generalsekreterare Svenska missionsrådet, Annika Ben David, Ambassadör för mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer, UD, Birgitta Weibahr, Policy Specialist Human Rights and Democracy, Sida,
Niklas Eklöv, Svenska missionsrådet.

Jonas Eriksson

Se alla inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jonas Eriksson

Vi filmar och hyr ut teknik

Vill ni ha hjälp med att filma ert arrangemang? Vi erbjuder oss att filma evenemang med hög kvalité till riktigt bra priser.

Vi hyr även ut enklare utrustning för några hundralappar.

Läs mer här.